آموزش تهیه قلیه ماهی
قلیه ماهی یک غذای پر طرفدار در جنوب است که به دلیل داشتن سیر خیلی طعم خوبی دارد و تمر هندی موجود در اون باعث ترشی این غذا میشود بهتون پیشنهاد میکنم حتما یکبار این غذا را امتحان کنید
مواد لازم قلیه ماهی:
ماهی :۱ کیلو( سنگسر , هامور , شوریده )
سیر : یک بوته
سبزی ریز شده :۳۰۰ گرم (گشنیز و شنبلیله )
تمر هندی :۱۵۰ گرم
پیاز : ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل قرمز و زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه قلیه ماهی
ابتدا پیاز را ریز خورد کرده و در روغن میریزیم و سرخ مکنیم تا طلایی شود سپس زردچوبه و سیر را به پیاز اضافه میکنیم
حال سبزی ها را به مواد اضافه میکنیم تا کاملا تف بخورد و اب سبزی تبخیر شود و یکم سرخ شود
ماهی را تکه کرده و با یک لیوان اب و مقداری نمک میگذاریم تا با حرارت ملایم بپزد
حال تمر هندی را در ۱/۲ لیوان آب جوش حل میکنیم و بعد به کمک یک صافی شیره تمر هندی را میگیریم و به مواد خود اضافه میکنیم
حال ماهی را پوست میکنیم و و به قطعات کوچکتر تقسیم میکنیم و به مواد اضافه میکنیم و نمک و فلفل را هم میافزاییم و سپس ۳ لیوان اب اضافه کرده و و میگذاریم تا خورش جا بیوفتد
حال قلیه ماهی شما آماده هست و میتوانید به همراه برنج سرو کنید و میل بفرمایید
نکات تغذیه ای :این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است. ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.همچنین در تهیه اینخورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند