آموزش تهیه قلیه ماهی

قلیه ماهی یک غذای پر طرفدار در جنوب است که به دلیل داشتن سیر خیلی طعم خوبی دارد و تمر هندی موجود در اون باعث ترشی این غذا میشود بهتون پیشنهاد میکنم حتما یکبار این غذا را امتحان کنید

مواد لازم قلیه ماهی:

ماهی :۱ کیلو( سنگسر , هامور , شوریده )

سیر : یک بوته

سبزی ریز شده :۳۰۰ گرم (گشنیز و شنبلیله )

تمر هندی :۱۵۰ گرم

پیاز : ۲ عدد متوسط

نمک و فلفل قرمز و زردچوبه : به مقدار لازم

طرز تهیه قلیه ماهی

ابتدا پیاز را ریز خورد کرده و در روغن میریزیم و سرخ مکنیم تا طلایی شود سپس زردچوبه و سیر را به پیاز اضافه میکنیم

حال سبزی ها را به مواد اضافه میکنیم تا کاملا تف بخورد و اب سبزی تبخیر شود و یکم سرخ شود

ماهی را تکه کرده و با یک لیوان اب و مقداری نمک میگذاریم تا با حرارت ملایم بپزد

حال تمر هندی را در ۱/۲ لیوان آب جوش حل میکنیم و بعد به کمک یک صافی شیره تمر هندی را میگیریم و به مواد خود اضافه میکنیم

حال ماهی را پوست میکنیم و و به قطعات کوچکتر تقسیم میکنیم و به مواد اضافه میکنیم و نمک و فلفل را هم میافزاییم  و سپس ۳ لیوان اب اضافه کرده و و میگذاریم تا خورش جا بیوفتد

حال قلیه ماهی شما آماده هست و میتوانید به همراه برنج سرو کنید و میل بفرمایید

نکات تغذیه ای :این خورشت ، یک غذای محلی خوشمزه و برای نواحی خوزستان است. به علت دارا بودن سبزی و سیر، غذای خوش طعم و خوش رنگی است. ترشی این غذا بوسیله تمرهندی تأمین می شود.همچنین در تهیه اینخورش به جای گوشت قرمز از ماهی استفاده شده است که نه تنها ضرری ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است. کسانی که دارای چربی خون بالا و یا ناراحتی قلبی هستند، می توانند از این خورشت استفاده کنند ولی به شرط آنکه مواد با مقدار کمی روغن و برای مدت کوتاهی تفت داده شوند