دستور تهیه حلوای مجلسی
طرز تهیه حلوای مجلسی
آرد سنگک یک کیلو |
شش پیمانه |
روغننباتی |
دو پیمانه |
روغنمایع |
نصف پیمانه |
کره |
100 گرم |
حلوا شکری |
100 گرم |
پودر گلسرخ |
یک قاشق چایخوری |
زنجبیل و فلفلسیاه |
از هر کدام نصف قاشق چایخوری |
نمک |
یک قاشق چایخوری |
هل، دارچین و زیره سائیده |
یک قاشق چایخوری |
پودر نارگیل و کنجد |
به میزان لازم |
طرز تهیه
نخست روغن نباتی را در تابه ریخته و حرارت میدهیم تا آب شود و روغن مایع را به آن اضافه میکنیم. سپس آرد الک شده و نمک را به آن اضافه و حرارت را ملایم میکنیم تا آرد تفت داده و به رنگ شکلاتی روشن درآید. (حدود 30 دقیقه) سپس حلواشکری رنده شده را به آن میافزاییم و کنجد، پودرنارگیل و کره را نیز اضافه کرده و حرارت را ملایمتر میکنیم تا پودر نارگیل و کنجد نسوزد. بعد سایر ادویهها (دارچین، هل، زنجبیل، زیره، گلسرخ و فلفلسیاه) را اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم. در انتها شربت مربوط را به آن افزوده و هم میزنیم.
مواد لازم شربت حلوا
شکر |
چهار پیمانه |
آب |
دو پیمانه |
گلاب |
نصف پیمانه |
زعفران |
یک قاشق مرباخوری |
طرز تهیه شربت
شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهیم تا شکر حل شود، وقتی شربت قوام آمد آنگاه زعفران را اضافه کرده و گلاب را نیز بعد از آن میافزاییم و حرارت را خاموش میکنیم.